شلیل میوه ای است که طعم ترشی دارد و دارای پوست صاف و هستهی بزرگ سخت است. این میوه در مناطق گرم تر نیمکره شمالی و جنوبی یافت میشود و بیش از 4000 سال پیش در چین کشف شده است. شلیل مانند هلو و آلو می باشد که به خانواده گلسرخیان تعلق دارد و در اوایل بهار رشد می کند. جالب است بدانید درختان هلو و شلیل عملا شبیه به هم هستند. گلبرگ های این میوه به رنگ صورتی می باشد. در این مقاله به بررسی خواص شلیل، طریقه مصرف شلیل، فواید شلیل خشک شده، روش خشک کردن آن با دستگاه خشک کن می پردازیم.
شلیل یکی از میوه هایی محسوب می شود که خواص بسیار زیادی برای سلامت قلب دارد. فیبر و پتاسیم غنی موجود در شلیل برای سلامت و محافظت از قلب در مقابل بیماری ها بسیار مفید هستند و باعث بهبود عملکرد قلب نیز می شوند.
یکی از مهم ترین خاصیت های مصرف شلیل این است که می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. شلیل به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین های C، ویتامین A و انواع پلی فنل ها می باشد می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش دهد.
شلیل به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد می تواند علاوه بر کلسترول خون، چربی خون را نیز کاهش دهد. با کاهش کلسترول بد خون که دلیل اصلی بیماری های قلبی می باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی نیز کاهش می یابد.
شلیل به دلیل اینکه مانند هلو دارای مقادیر غنی از فیبر می باشد برای سلامت کلی دستگاه گوارش و بهبود عملکرد هضم بسیار مفید است. علاوه بر این مصرف شلیل می تواند به درمان مشکلات گوارشی مثل نفخ؛ تهوع و … نیز کمک کند.
شلیل به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم می باشد می تواند به کنترل فشار خون بالا کمک کند. پتاسیم موجود در شلیل می تواند به تعادل PH خون کمک کند که در نتیجه باعث می شود که سطح فشار خون تنظیم شوند.
یکی دیگر از خاصیت های شناخته شده میوه شلیل این است که می تواند برای آرامش و درمان بی خوابی بسیار مناسب عمل کند. منیزیم موجود در شلیل می تواند برای کسانی از بی خوابی رنج می برند بسیار مناسب باشد و به درمان بی خوابی کمک کند.
یبوست معمولا به دلیل کند شدن حرکات روده ای به وجود می آید. شلیلی دارای مقادیر غنی از فیبر می باشد و به همین دلیل می تواند باعث بهبود روند حرکات روده ای شده و علاوه بر پیشگیری از یبوست، به درمان یبوست نیز کمک کند.
شلیل میوه ای خوش خوراک است و به همین دلیل معمولا به صورت ساده مصرف می شود. البته از شلیل غذاها و خوراکی های محدودی هم تهیه می شود که از مهم ترین این خوراکی ها می توان به مربای شلیل، کیک شلیل، لواشک شلیل، شلیل پلو و کمپوت شلیل اشاره کرد.
شلیل خشک منبعی غنی از بتا کاروتن است که از خواص آن میتوان به حفظ سلامت پوست و محافظت از چشمها در برابر عفونت اشاره کرد. شلیل خشک دارای مقادیر بالایی از ویتامین C بوده و از این طریق موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است. وجود فیبر در شلیل خشک موجب کاهش اشتها و تقویت دستگاه گوارش شده و میتواند از این طریق به لاغری و کاهش وزن کمک کند. شلیل خشک حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم است که برای درمان فشار خون بالا و حفظ سلامت قلب مفید است.
برای خشک کردن شلیل می توانید از سه روش استفاده کنید که شامل موارد زیر است:
۱. خشک کردن شلیل در زیر نور آفتاب
۲. خشک کردن شلیل در فر
۳. خشک کردن شلیل با دستگاه خشک کن
در زمانهای قدیم برای تولید میوه خشک از تابش مستقیم نور آفتاب استفاده میکردند. در این روش ابتدا باید میوهها را نه خیلی رسیده و نه خیلی نارس انتخاب کرد. میوهها را بهخوبی شسته و در آبکش قرار داده تا آب اضافی آنها خارج شود. برای جلوگیری از تغییر رنگ میوه، آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در مقداری آب و آبلیمو قرار میدهیم.
میوهها را بهصورت ورقههای نازک برش میزنیم. (گرفتن پوست میوه اختیاری است.) تکههای میوه را در سینیهای توری میچینیم و دو آجر در زیر آن قرار میدهیم تا جریان هوا به خوبی از آن عبور کند؛ سپس آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار میدهیم و روی میوهها با یک توری نازک میپوشانیم تا حشرات روی آنها ننشیند.
هنگام شب میوهها را داخل میآوریم و صبح زود دوباره آنها را در معرض نور آفتاب قرار میدهیم زیرا هوای خنک شب، موجب مرطوب شدن دوباره میوه میگردد. مدتزمان لازم برای خشککردن میوه در آفتاب بسته به رطوبت هوا بین ۳ تا ۴ روز است.
در این روش پس از شستن میوهها آنها را بهصورت ورقههای نازک و هم اندازه برش میزنیم. کف سینی فر را با ورقه آلومینیومی پوشش میدهیم و ورقههای شلیل را بافاصله میچینیم.
درجه فر را روی ۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سینی را داخل فر میگذاریم و برای جلوگیری از جمع شدن میوهها هنگام خشک شدن یک توری مخصوص پیتزا روی میوهها قرار میدهیم و هر نیم ساعت یکبار میوهها را زیرورو میکنیم. هر زمان که میوهها قابلانعطاف و بافت چرم پیدا کردند آماده خارج شدن از فر هستند. زمان آماده شدن میوهها در این روش ۶ تا ۸ ساعت است.
در این روش ورقههای شلیل را روی دستگاه خشککن و با رعایت فاصله مناسب میچینیم. درجه حرارت دستگاه را روی ۵۷ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و منتظر میمانیم تا میوهها خشک شوند.
در طول زمان خشک شدن، هر ۴ ساعت یکبار میوهها را زیرورو میکنیم تا بهصورت یکنواخت خشک شوند. مدتزمان کامل خشک شدن میوهها در این روش ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
در حال حاضر قیمت دستگاه خشک کن شلیل با توجه به فاکتور هایی همچون امکانات، روش خشک کردن آن و… تعیین می شود. به طور میانگین دستگاه میوه خشک کن شلیل در بازه های قیمتی مختلف از 5 میلیون تومان به بالا جهت فروش به بازار عرضه می شوند.
با توضیحات ارائه شده اگر به دنبال تهیه یک دستگاه خشک کن شلیل مناسب و با کیفیت هستید پیشنهاد ما محصولات گروه صنعتی کوهیتر خواهد بود. گروه صنعتی کوهیتر یکی از مجموعه های فعال در زمینه طراحی و تولید محصولاتی نظیر دستگاه خشک کن شلیل است.
این شرکت با فعالیت درخشان در زمینه طراحی و تولید محصول با کیفیت توانسته رضایت شمار زیادی از مخاطبان خود را بدست آورد.
بنابراین تهیه دستگاه خشک کن شلیل از گروه صنعتی کوهیتر محصولی با کیفیتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. جهت اطلاعات بیشتر می توانید با استفاده از گزینه های موجود در وب سایت کوهیتر شماره تماس خود را ثبت کرده تا کارشناسان فروش کوهیتر در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند.
مشاوره : در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا استعلام قیمت دستگاه های خشک کن، لطفاً از طریق کانال های ارتباطی با ما در تماس باشید.
شماره تماس : 02171057885