امروزه ایران یکی از کشورهای پیشرو در زمینه تولید و صادرات میوه خشک است؛ از این رو این صنعت نوپا و تازه به عنوان یک حوزه پردرآمد با استقبال شدیدی مواجه شده است. انواع مختلف میوههای خشکی که به سایر کشورها صادر میشوند عبارتند از پرتقال، کیوی، آلو، توتفرنگی، هلو و… .
انتخاب بهترین میوه برای خشک کردن یکی از اصلیترین مسائلی است که ممکن است ذهن شما را به عنوان تولید کننده یا مصرفکننده به خود مشغول سازد زیرا بسته به نوع میوه انتخاب شده، نسخه خشکشده آن میتواند مغدی یا ناسالم باشد. اما فراموش نکنید که میوه خشکشده هنوز هم میوه است و بخشی از کالری، ویتامینها و به طور کلی مواد مغذی خارج شده از درخت را به همراه خود دارد. عوامل مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، نوع حمل و نقل، محیط کار و… در انتخاب بهترین میوه برای خشک کردن دخیل هستند که در ادامه به صورت مفصل به آنها خواهیم پرداخت.
اگر قصد دارید ورود به صنعت میوه خشک را دارید و یا از علاقمندان میوه خشک هستید به خواندن این مقاله ادامه دهید زیرا در ادامه اطلاعات مفیدی در خصوص انتخاب بهترین میوه برای خشک کردن، روشها و دستگاههای خشک کردن میوه در اختیارتان قرار خواهیم داد.
میوه خشک همانطور که از نام آن نیز برمیآید میوهای است که تقریبا تمام آب آن از طریق روشها و دستگاههای مختلف خشککردن گرفته میشود. به عبارتی دیگر فرآیند خشک کردن میوه موجب انقباض و کوچک شدن آن میشود. از رایجترین انواع میوههای خشک شده میتوان به زردآلو، انجیر، موز، سیب، آناناس، کشمش، خرما، زغال اخته و… اشاره نمود.
میوههای خشک با توجه به ماندگاری بالایی که دارند میتوانند به عنوان یک میان وعده مغذی و مفید در طول سفر که دسترسی به یخچال دشوار است مورد استفاده قرار بگیرند.
گنجاندن مقدار مناسبی از میوههای خشک یا تازه میتواند موجب کنترل کلسترول و تنظیم فشار خون شود. از تاثیرات مثبت دیگر میوه خشک بر سلامت بدن میتوان به تامین آنتیاکسیدانها، کلسیم و پتاسیم اشاره کرد.
میوههای خشک همچنین حاوی ویتامینها و مواد معدنی دیگری مانند پلیفنولها، منیزیم، ویتامین A، ویتامین K و… هستند.
نکته ای که باید به هنگام مصرف میوههای خشک شده به آن توجه داشته باشید میزان قند موجود در آن است. خوردن بیش از حد میوههای خشک شده می تواند باعث تبدیل شدن آن به یک میان وعده ناسالم شود.
جایی که در آن زندگی میکنید، سبک زندگی، نگهداری، میزان دسترسی به میوه، حمل و نقل و روش خرید در انتخاب بهترین میوه برای خشک کردن تاثیرگذار است. برای مثال در فصل زمستان میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، کیوی، لیمو شیرین و سیب بهترین میوه برای خشک کردن خواهند بود. در فصل تابستان نیز بهتر است به سراغ میوههایی مانند زردآلو، هلو، شلیل، آلبالو، گیلاس و… بروید.
میوههایی که با استفاده از روشها و دستگاههای مناسب خشک میشوند میتوانند در طیف دمایی وسیع و مدتهای طولانیتر نگهداری شوند. همچنین این میوهها به دلیل ارزان قیمت بودن، حمل و نقل و نگهداری آسان از محبوبیت بیشتری برخوردارند.
در ادامه به برخی از رایجترین انواع بهترین میوه برای خشک کردن، طعم و فواید هر کدام از آنها اشاره میکنیم.
شاید پاسخ به این سوال که سالم ترین میوه برای خشک کردن کدام است کار دشواری به نظر برسد زیرا همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم پاسخ به این سوال تا حدود زیادی به شرایط زیست محیطی، نگهداری، حمل و نقل و… بستگی دارد.
اما در هر صورت و تحت هر شرایطی میتوان از خرما به عنوان بهترین میوه برای خشک کردن یاد کرد. خرما دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدانها، آهن، پتاسیم و فیبر است. همچنین این میوه موجب افزایش قند خون نمی شود.
دستگاههای میوه خشک کن با استفاده از روشهای مختلف رطوبت موجود در مواد غذایی را حذف نموده و میزان ماندگاری آن را افزایش میدهند. در ادامه به معرفی دستگاه های خشک کن خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی خواهیم پرداخت.
نوع سوخت مصرفی در انواع دستگاههای خشک کن میوه میتواند برق، گاز یا گازوئیل باشد. کیفیت میوه خشک شده با تمامی دستگاهها یکسان است. فقط مدت زمانی که صرف خشک کردن میوه در انواع برقی میشود کمی بیشتر خواهد بود.
با مراجعه به وبسایت کوهیتر و مشاهده قیمت، مشخصات (ابعاد، وزن، تعداد کابینها و…) میتوانید متناسبترین دستگاه با نوع نیازتان را خریداری نمایید.
گروه تولیدی کوهیتر یکی از گروه های صنعتی می باشد که در زمینه تولید انواع دستگاه خشک کن میوه نیمه صنعتی، صنعتی و خانگی فعال است و سعی کرده است. آنها را با سایز ها و ابعاد مختلف روانه بازار کند. انواع دستگاه میوه خشک کن میوه که دارای ابعاد بزرگ تر، سینی ها و کابین های بیشتری هستند، مورد استفاده کارگاه های صنعتی و دستگاه هایی با ابعاد کوچکتر مورد استفاده کارگاه های نیمه صنعتی و خانگی قرار می گیرند.
افراد می توانند انواع دستگاه های خشک کن صنعتی و یا نیمه صنعتی و خانگی مورد نظر خود را با ابعاد مختلف از گروه تولیدی کوهیتر خریداری کنند. انواع دستگاه خشک کن میوه و … کوهیتر دارای ابعاد مختلف با تعداد کابین ها و سینی های متفاوت هستند. این گروه به تولید دستگاه هایی با یک کابین تا هشت کابین مشغول هستند.
انواع دستگاه های کوهیتر هوشمند می باشند و مجهز به دکمه های stop و start و همچنین لامپ هایی که محیط داخلی دستگاه را روشن می کنند. و با روشن شدن خود خشک بودن میوه ها را اعلام می کنند، می باشند.
انواع دستگاه میوه خشک کن دارای وزن های مختلفی هستند و با داشتن تایرهای مختلف امکان جا به جایی راحت تر آنها را به افراد می دهند. سوخت مصرفی انواع دستگاه های خشک کن تولید شده توسط این گروه تولیدی از نوع گاز، برق و گازوئیل می باشند.
قابل ذکر است که میزان مصرف سوخت دستگاه های کوهیتر نسبت به دستگاه های خشک کن دیگر برند ها کمتر می باشد. جنس کابین ها و سینی های این دستگاه ها همگی از گالوانیزه می باشند، گالوانیزه می تواند به خوبی حرارت را در خود حفظ کند و ماندگاری بالاتری داشته باشد.
گروه های تولیدی زیادی در بازار به تولید دستگاه میوه خشک کن مشغول هستند. اما تنوع دستگاه ها و کیفیت عملکرد آنها می توانند بر قیمت دستگاه خشک کن میوه تاثیرگذار باشند. در این میان نوع سوخت نیز می تواند به خوبی بر قیمت این دستگاه ها تاثیر بگذارد، زیرا میزان مصرف سوخت آنها با هم متفاوت می باشد.
تعداد کابین، هوشمند بودن دستگاه، تعداد فن ها، جنس بدنه دستگاه و … نیز می تواند قیمت این دستگاه ها را بالا و پایین بیاورد. گروه تولیدی کوهیتر با تنوعی که در محصولات خود دارد در زمینه فروش دستگاه های خشک کن خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی فعال است و توانسته است توجه بسیاری از خریداران را جلب کند. این گروه تولیدی سعی کرده است، انواع دستگاه میوه خشک کن را با امکانات برتر و همچنین با مناسب ترین قیمت ها در اختیار خریداران قرار دهد.