گلابی یکی از بهترین میوههای خشک موجود در بازار است. گلابی خشک میتواند به صورت کمپوت و یک میان وعده خوشمزه مصرف شود. خشککردن گلابی بهترین راه برای نگهداری آن است زیرا فضای بسیار کمی را اشغال میکند و به یخچال نیاز ندارد. استفاده از دستگاه خشککن موجب تسهیل روند خشککردن گلابی میشود؛ با طی کردن چند مرحله آسان میتوانید از خوشمزه بودن محصول نهایی، ایمنی، بهداشت و نگهداری طولانی مدت آن در دمای اتاق اطمینان حاصل کنید. در این مقاله قصد داریم ضمن پرداختن به خواص گلابی خشک شما را با طرز خشک کردن گلابی با دستگاه خشککن آشنا کنیم.
گلابی خشک یک میان وعده ایدهآل برای تمامی کسانی است که به دنبال کاهش وزن خود هستند. گلابی خشک سرشار از فیبر است و افراد را برای مدتی طولانی سیر نگه میدارد.
مصرف منظم میوه به صورت روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گلابی خشک با میزان کالری پایین و ترکیبات گیاهی مفید خود میتواند یک انتخاب خوب برای داشتن رژیم غذایی ضد سرطان محسوب شود.
گلابی خشک سرشار از فیبر و ویتامینهای A، E، B1، C، B2 و… است. افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا بوده و نیاز به تزریق انسولین دارند میتوانند با گنجاندن گلابی خشک در رژیم غذایی سطح قند خون خود را تنظیم کنند.
فیبر موجود در گلابی خشک همچنین به هضم غذا نیز کمک میکند و آن را بهبود میبخشد. از دیگر خواص گلابی خشک میتواند به جلوگیری از پولیپ روده بزرگ نیز اشاره کرد.
از مواد معدنی موجود در گلابی خشک میتوان به کلسیم، مس، منیزیم، فسفر، منگز و… اشاره نمود که نقش مهمی در افزایش استحکام و تقویت استخوانها ایفا میکنند.
حضور آنتیاکسیدان و ویتامین ث در ترکیبات گلابی خشک آن را تبدیل به گزینهای مناسب جهت افزایش گلبولهای سفید خون کردهاست که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. از خواص دیگر گلابی خشک میتوان به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرماخوردگی، آنفولانزا و… اشاره نمود.
مهمترین مرحله خشککردن میوه انتخاب نوع مناسب آن است. گلابیهای رسیده، نرم، ترش و گلابیهایی مدت زمان زیادی از چیده شدن آنها میگذرد انتخاب خوبی برای خشک شدن نخواهند بود. برای دستیابی به نتایج دلخواه باید گلابیهای تازه با مقدار کمی آب را انتخاب کنید.
در ادامه تعدادی از مراحل خشککردن گلابی با دستگاه خشککن آورده شده است.
علاوه بر گلابی رسیده به چند وسیله دیگر جهت آمادهسازی مقدمات فرآیند خشککردن گلابی با دستگاه خشککن نیاز دارید که بیشتر آنها را در آشپزخانه خود پیدا میکنید.
یک کاسه آب اسیدی (مخلوطی از آب با آبلیمو یا سرکه) جهت جلوگیری از قهوهای یا زرد شدن برشهای گلابی، یک آبکش، پوستکن، چاقو و… . همچنین باید تعدادی شیشه برای نگهداری گلابی خشک تهیه کنید. البته اگر قصد خشک کردن تعداد زیادی گلابی را دارید ممکن است لازم باشد از هستهگیر گلابی استفاده کنید.
با افزودن یک قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو به ازای هر لیتر آب میتوانید آب اسیدی تهیه کنید. برشهای گلابی را در آب اسیدی قرار دهید؛ این کار از تغییر رنگ برشهای گلابی خشک جلوگیری میکند.
یکی از مراحل آمادهسازی گلابی برای خشکشدن توسط دستگاه خشککن پوست گرفتن آن است. بافت شنی گلابیها از سلولهای سختی به نام اسکلروئیدها تشکیل شدهاست؛ این سلولها درست زیر پوست قرار دارند. کندن پوست گلابی پیش از قرار گرفتن در دستگاه خشککن منجر به نتایج بهتری میشود. بعد از جداسازی پوست گلابیها توسط پوستکن باید آنها را به چهار قسمت برش دهید و ساقه و هسته آن را جدا کنید. بهتر است گلابیها را در ورقههای نازک برش دهید.
یکی دیگر از مراحل مهم خشککردن گلابی با دستگاه خشککن قرار دادن برشهای گلابی درون آبکش است. همچنین اگر برشهای گلابی خیلی خیس هستند میتوانید با قرار دادن آنها درون لایهای از دستمال کاغذی آب آنها را بگیرید.
برشهای آبکش شده گلابی را به صورت لایهای روی سینیهای دستگاه خشککن بچینید. برشهای گلابی نباید با یکدیگر در تماس باشند و قرار دادن فضایی بین آنها برای گردش هوا ضروری است.
پس از چیدن برشهای گلابی با فاصله مناسب بر روی سینیهای دستگاه خشککن دمای آن را بین 40 الی 60 درجه سانتیگراد (معمولا 57 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید. در طول زمان خشک شدن گلابیها به طور مرتب آنها را جابجا کنید تا گردش هوا به خوبی انجام شود. مدت زمان مورد نیاز برای خشککردن گلابی با دستگاه خشککن بسته به مقدار و اندازه معمولا 1 الی 2 روز است. پس از اتمام کار خشککن آن را خاموش کنید و گلابیها را به مدت 10 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شوند.
پس از خشک کردن گلابی با دستگاه خشککن، برشهای گلابی خشک را درون شیشههای در بسته و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب و یا حرارت نگهداری کنید. در صورت خشککردن گلابی با دستگاه خشککن خانگی پس از قرار دادن آنها درون شیشههای در بسته تاریخ تولید آنها را نیز روی شیشه درج کنید. به هنگام مصرف آنها نیز ابتدا از قدیمیترین دسته استفاده کنید.
گلابیهای خشک باید بین 6 الی 1 سال ماندگاری داشته باشند.
فرآیند خشککردن گلابی میتواند بسته به نوع نیاز و فضایی که در اختیار دارید میتواند به صورت طبیعی با نور آفتاب، مایکروویو، فر و انواع دستگاههای خشککن انجام شود. ایدهآل ترین روش برای خشککردن میوه استفاده از دستگاههای خشککن خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی است.
گروه تولیدی کوهیتر با چندین سال سابقه درخشان در زمینه تولید انواع با کیفیت دستگاه خشککن میوه آماده همکاری با مشاغل مختلف در حوزه تولید میوه خشک است. با مراجعه به وبسایت این مجموعه و آگاهی از ویژگیها و قیمت دستگاههای خشککن و همچنین دریافت مشاوره میتوانید نوع مناسب آن را به صورت حضوری یا اینترنتی سفارش دهید.